Categorieën
Geen categorie

Alles wat jij moet weten over Planning & Control

Indien je veel dingen te doen hebt is het handig om goed te plannen. Een planning is een soort tabel waarin staat wat je wanneer moet doen. Als je een planning maakt probeer je ervoor te zorgen dat je niets vergeet en houd je controle over je situatie. Bij het maken van een planning komen een hoop aspecten kijken. Allereerst moet je mogelijk rekening houden met afspraken die je in hebt gepland. Daarnaast zijn het tijden waar je veel rekening mee moet houden. Stel je hebt een afspraak, hoe laat kun je dan weer met iets anders aan de slag? Dat soort punten zijn soms erg lastig te bepalen en hierom zijn er een aantal handige programma’s die je helpen bij het maken van een planning. Zo heb je altijd controle over bepaalde situaties.

De gemeente werkt ook met het p&c cyclus

De afkorting p&c cyclus staat voor planning & control cyclus. Dit houd in dat er een planning wordt gemaakt en dat deze gemakkelijk te controleren is, en dat de planning zorgt voor controle. Iedere gemeente werk ook met een p&c cyclus. Het p&c cyclus gemeente kan bij iedere gemeente anders zijn, omdat het aansluit op iedere individuele gemeente en gemeenteraad. Volgens de wet hoeven gemeenten enkel een rekening op te stellen met behulp van het p&c cyclus, maar vrijwel iedere gemeente maakt ook op andere manieren gebruik van het p&c cyclus. Dit betekent dat naast de jaarrekening alle documenten die worden gemaakt met het p&c cyclus facultatief zijn.

Waar is een planning & control cyclus allemaal goed voor?

Om te beginnen is het p&c cyclus goed voor vrijwel ieder bedrijf. Vooral voor financieel medewerkers binnen het bedrijf is het een handig hulpmiddel. Je kunt aan de hand van een p&c cyclus een organisatie in de gaten houden. Daarnaast kun je er goed richting meegeven voor een financieel proces. Het budget staat er duidelijk aangegeven en de werkwijze, het doel en de planning zijn ook terug te vinden in het cyclus. Kortom, door te werken met een p&c cyclus zorg je voor inzicht in de financiële verwachting van komend jaar. Door de financiële verwachtingen aan de strategie, visie en doelen te voegen, wordt de begroting opgedeeld in deelonderwerpen en hierdoor is het beheersbaar. Door meer duidelijkheid die je creëert door gebruik te maken van een p&c cyclus om te plannen, dingen uit te voeren en tot slot dingen bij te sturen. Als er iets in de markt gebeurd kun je hier efficiënter op inspelen en kun je dit beter verantwoorden. Tot slot kun je de doelen die je wilt behalen beter in het oog houden, hierdoor zul je ze ook sneller behalen. Kortom, een p&c cyclus is voor grote bedrijven vrijwel onmisbaar. Het is super handig om te werken met een p&c cyclus en het zal de werkzaamheden zeker bevorderen. Hopelijk ben je nu voldoende op de hoogte gesteld over het planning en control cyclus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *