Categorieën
Geen categorie

Wat zijn de voor en nadelen van hoogbegaafdheid

Het wordt nog wel eens gezegd dat bijna iedereen zou willen dat zijn of haar kind hoogbegaafd is. Een hoogbegaafd kind brengt ook problemen met zich mee. Dit is een veelgehoord verwijt in het stadium waarin alleen nog vermoedens bestaan omtrent de hoogbegaafdheid, maar nog geen zekerheid. Andere mensen in de omgeving ‘zien het niet’ en maken zich ervan met dit verwijt van wishful thinking. Het is echter een misvatting dat het hebben van een hoogbegaafd kind een universele wens is. Hoogbegaafdheid is namelijk meer dan alleen het hebben van een hoge intelligentie en het kan dan ook de nodige moeilijkheden met zich meebrengen. Moeilijkheden waar je als ouder niet altijd meteen mee weet om te gaan. Bij Gifted People bieden ze uitleg omtrent de hoogbegaafdheid van je kind, zodat jij je kind op de beste manier kan begeleiden.

Voordelen hoogbegaafdheid

Zo is het een voordeel dat je kind erg intelligent is en zelfstandig en bovendien vaak autodidactisch te werk gaat – allemaal handigheden die later in het werkende leven van pas kunnen komen. Ze halen vaak goede cijfers, kunnen informatie snel opslaan, en hebben vaak een voorsprong op de rest. Ze zijn goed in staat om complexe onderwerpen te doorgronden. Maar er zijn ook nadelen, zo vertelt Gifted People.

Nadelen hoogbegaafdheid

Zo komt het vaak voor dat hoogbegaafde kinderen zodanig begaafd zijn dat ze juist helemaal niet hun best doen op school omdat ze te weinig uitdaging krijgen. Ook kunnen er vaak hooggespannen verwachtingen zijn van ouders en van het kind zelf, wat kan leiden tot faalangst. Bovendien betekent hoogbegaafdheid niet per definitie hoogbegaafdheid op ieder gebied. Bepaalde vakgebieden zullen het hoogbegaafde kind toch minder kunnen liggen. Daarnaast zorgt de intellectuele voorsprong van het hoogbegaafde kind vaak voor een kloof met andere kinderen in zijn of haar leeftijdscategorie. Daardoor kan het kind zich snel onbegrepen en eenzaam voelen, wat voor veel sociale problemen kan zorgen, zoals isolement, onzekerheid of zelfs depressie. Vaak zorgt het ook op de werkvloer later voor frictie doordat andere werknemers de hoogbegaafde als lastig ervaren.

Categorieën
Mens en gezondheid

Verruim of beperk je geest met hypnose

Als we de geest even zo ruim mogelijk opvatten als een combinatie van ons bewustzijn, de hersenen, onze gedachten en dat wat ons aanspoort om te handelen, dan is al vrij snel duidelijk dat de geest vrij belangrijk is een mensenleven. De hersenen, het fysieke aspect waar de geest uit voortkomt, zijn dan ook het epicentrum van al het menselijke gedrag. Maar ook neuroses, pijn, emoties, ingewikkelde gedachten en de aansturing van het lichaam komt allemaal voort uit de hersenen. Het hart is bijvoorbeeld ook cruciaal, maar kun je in principe relatief makkelijk vervangen. Het is uiteindelijk niets anders dan een pomp. De complexiteit van de hersenen met de vele miljarden neuronen die constant aan het vuren zijn, is dan ook met niets te vergelijken. Als we dusdanig intelligent zouden zijn om onze eigen hersenen te begrijpen, dan zou dat duiden op juist nog complexere hersenen. Maar de geest is vatbaarder en is als zodanig iets waar je als mens makkelijker grip op krijgt. Dat wil niet zeggen dat het fenomeen van de geest of het bewustzijn te verklaren is. Hoe er zoiets als bewustzijn kan ontstaan is een compleet mysterie. Het probleem is dat je iets hebt wat in principe onstoffelijk is, moet zien terug te brengen naar iets wat juist volledig stoffelijk is. Toch kunnen we als een soort werkdefinitie wel heel veel met de geest. Je hoeft niet precies te weten wat er op neuronaal gebied gebeurt in de hersenen als je iemand wilt helpen die bijvoorbeeld verslaafd is. Via hypnose kun je de geest als het ware verruimen of juist inperken. Iemand die verslaafd is, heeft buiten zijn wil om de drang om bijvoorbeeld te drinken. De geest doet iets wat het niet moet doen. Dat kun je via hypnose oplossen door de onnodige connectie tussen drang en drank weg te nemen. Je mag best een drang hebben, zolang die functioneel. Een gezonde trek naar eten wordt een drang op het moment dat je te lang niet eet. Dat is goed, want als je niet eet ga je dood. Dus een drang naar eten is heel goed voor het overleven van het organisme. Een drang naar drank daarentegen, helpt het organisme eerder de vernieling in. Hypnose kan die drang wegnemen. Je geest krimpt in die zin, want je hebt dan een drang minder. Als je een probleem hebt en je wilt kijken of dat via hypnose is op te lossen, dan kun je terecht op de website van hypnosepraktijk.net

Profiteer van de genezende werking van hypnose

Hypnose kan ervoor zorgen dat je je beter voelt wanneer je bijvoorbeeld last hebt van zaken als: 

 • Depressies
 • Angsten
 • Verslavingen
 • Neuroses 

Als we er vanuit gaan dat alles in principe voortkomt uit de hersenen of gelinkt is aan de hersenen (pijn in je voet voel je door de pijncentra in je brein), dan is het niet zo gek om te bedenken dat heel veel problemen op te lossen zijn door hypnose.

Neem contact op via hypnosepraktijk.net

Als je meer wilt weten over hypnose, dan kun je altijd een kijkje nemen op de site of gewoon even contact opnemen met Hypnose Praktijk. 

Categorieën
Geen categorie

Een modieuze zomer tegemoet met deze merken

Nu de zomerperiode er weer aankomt kiezen veel mensen voor een upgrade van hun kledingkast. Voor de heren is het belangrijk dat er kleding gedragen wordt dat niet alleen comfortabel zit. Tevens is het belangrijk dat er klasse en luxe uitgestraald kan worden met de kleding. Daarom wordt er meer en meer gekozen voor bepaalde merken waarmee de heren zich kunnen onderscheiden. Er zijn diverse merken waar mannen hiermee enthousiast over worden. Doordat het aanbod tegenwoordig zo breed is kan het echter wel eens lastig worden om voor deze zomer ook weer de juiste kleding te vinden. Gelukkig kan de man soms wel een beetje hulp gebruiken en dus zullen er twee merken die meestal in de smaak vallen uitgelicht worden. Zo kan ook jij er zeker van zijn dat je deze zomer weer in de juiste kleding zal lopen.

AB Lifestyle

Eén van de merken die steeds populairder wordt onder de heren is ab lifestyle. Dit merk straalt ontzettend veel luxe uit en daardoor kiezen veel heren tegenwoordig voor ab lifestyle. Er zijn diverse soorten kledingstukken die van dit merk te verkrijgen zijn. Zo zijn er luxe T-shirts die in diverse kleuren te verkrijgen zijn. Met het herkenbare logo van ab lifestyle op de borst worden deze shirts deze zomer ongetwijfeld hip. Ook zijn er diverse soorten korte broeken te verkrijgen van dit merk. Vooral de korte spijkerbroeken vallen erg in de smaak. Voor de koudere zomerdagen zijn er ook verschillende lange broeken te verkrijgen. Daarnaast heeft dit merk ook stijlvolle petten in zijn assortiment zitten. Met deze petten is het merk ooit zelfs begonnen, later is het uit gaan breiden naar andere kledingstukken. 

Airforce

Airforce wordt als merk ook steeds populairder bij de heren. Dit merk is begonnen met het maken van jassen en met deze kleding is dit merk dan ook groot geworden. Net als ab lifestyle is ook airforce vervolgens begonnen met het uitbreiden in andere kledingstukken. Airforce produceert nu bijvoorbeeld ook comfortabele truien en hoodies. Deze modellen hebben luxe kleuren die kenmerkend zijn voor dit merk. Daarnaast heeft ook airforce petten in het assortiment zitten, die net als de petten van ab lifestyle een erg luxe en stijlvolle uitstraling hebben. Voor de warmere zomermaanden zijn deze truien tevens te combineren met de korte broeken van airforce. Ook deze kleding zit uitermate comfortabel, terwijl het tegelijkertijd toch ook nog een zeer luxe uitstraling aan de man die het draagt zal geven. 

Categorieën
Geen categorie

Top 3 tips voor het plannen van een verbouwing

Het eigen huis verbouwen is een grote klus. Vaak is het een grote stap om te ondernemen. Misschien heb je het er al jaren lang over. Maar het kan nog enkele jaren om de knoop daadwerkelijk door te hakken en op actie over te gaan.

En dan begint de ellende pas. Want een verbouwing inplannen is veel werk. Leer daarom van de ervaring van anderen. In deze blog geef ik je 5 tips hoe je een verbouwing het beste kan inplannen.

Doe onderzoek

Deze tip is misschien niet zo relevant als je je eigen woning gaat verbouwen, of als je weet dat de structuur in orde is en je je alleen op een interne verbouwing voorbereidt. Maar als je onroerend goed koopt – vooral als het oud is, laten we zeggen meer dan 50 jaar – is het een goed idee om een ​​bouwtechnische analyse uit te voeren nadat je bod is geaccepteerd. Maak een checklist voor elke kamer van het pand en de buitenkant. Dit klinkt misschien als een ontmoedigende taak, maar het stelt je  in staat om heel specifiek te zijn, wat handig zal zijn als het gaat om het combineren van planning en budget.

Werk van buiten naar binnen. 

Als je eigendom aan de buitenkant moet worden aangepakt, overweeg dan om dit eerst te doen, want er is een algemene vuistregel dat het het beste is om van buiten naar binnen te werken als het gaat om verbouwen. Er wordt ook gezegd dat het het beste is om van boven naar beneden te werken, vooral als je te maken hebt met vocht, dus pak eventuele problemen met het dak eerst aan. Dus hoewel het saaie dingen zijn, zijn dingen als het dak, schoorstenen, buitenpleisterwerk, ramen, eventuele problemen met luchtstenen of drainage belangrijke dingen die je eerst moet doen, voordat je aan de binnenkant begint. 

De juiste mensen vinden. 

Ook als je het meeste werk zelf wilt doen, is de kans groot dat er nog een paar onderdelen van je project zijn waar je de professionals moet inschakelen. Dit was een van de moeilijkste onderdelen van onze eerste verbouwing, omdat niemand in onze familie of vrienden een verbouwing had uitgevoerd op de schaal die we op dat moment wilden en dus waren er maar weinig aanbevelingen. Want een persoonlijke doorverwijzing blijft de beste manier om vaklui  te vinden die je kan vertrouwen. Review-sites zoals Google Reviews zijn de op één na beste manier om goede lui te vinden. Het enige dat je kunt doen, is ze ontmoeten en zoveel mogelijk offertes voor je werk krijgen. Zo kun je ze goed vergelijken en zien welke het beste voelt. Ga op zoek naar een partij met ervaring. Eentje die aan alle facetten van een verbouwing, de zorgen uit handen neemt en de boel uiteindelijk ook netjes achterlaat door een rolcontainer huren. Goede mensen zijn maanden van tevoren volgeboekt, dus plan vooruit – het is een goed teken dat ze volgeboekt en druk zijn.

Categorieën
Mens en gezondheid

Kom van je klachten af met behulp van hypnotherapie

Je kunt als mens met tal van verspillende klachten te maken krijgen die variëren van mild en normaal tot extreem en uitermate vervelend. Een hongergevoel is bijvoorbeeld ook een klacht of een vervelend symptoom dat je ervaart wanneer je te lang niet hebt gegeten. Je lichaam voelt dan als een zeurend kind. Maar dit is uiteraard een heel normale klacht en het enige dat je moet doen om er vanaf te komen is eten. Je kunt de klachten ook voorkomen door altijd op tijd te eten, zodat je hooguit trek ervaart. Honger kan echter ook een hele vervelende klacht worden als je geen eten bij de hand hebt en dus honger moet blijven ervaren. Maar trek zelf is gewoon iets wat erbij hoort en wat normaal is. Maar je kunt ook klachten hebben die je leven op een hele verkeerde wijze beïnvloeden. Als je depressief bent of verslaafd bent aan een substantie, dan kun je daar flink veel last van hebben. Zulke klachten horen er juist niet bij en zijn vaak een gevolg van verkeerde instellingen in de geest. Iedereen is wel eens een beetje down, maar bij een depressie voel je altijd down. Daar komt bij dat het niet een beetje droefheid is, maar juist een gevoel van complete neerslachtigheid. Zulke problemen moet je dan ook aanpakken. Dat kan vaak op verschillende manieren. Je kunt voor een depressie naar een psychiater en voor een verslaving kun je naar een afkick kliniek en/of een psycholoog. Je kunt echter ook kiezen voor hypnotherapie. Zoals gezegd is het vaak een kwestie van verkeerde instellingen. Daarmee bedoelen we dat er iets mis gaat in de hersenen waardoor je dus niet meer normaal functioneert. Als je altijd maar de drang voelt naar drank, dan zitten er verbindingen in je hoofd die actief zijn en je motiveren om te drinken. Daar hoort uiteraard ook een fysieke component bij waarbij het lichaam afhankelijk wordt van de substantie. Via hypnotherapie kun je deze en vele andere problemen aanpakken. Je kunt hiervoor terecht bij hypnosepraktijk.net. Hypnotherapie is niet altijd hetzelfde, want er wordt uiteraard gekeken naar wat het probleem is en wat er gedaan moet worden om dat probleem weg te nemen. Afhankelijk daarvan heb je ook meer of minder sessies nodig. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen via een virtuele maagband, dan heb je 3 sessies hypnotherapie nodig. Daarna is je geest overtuigt van het feit dat je maag kleiner is geworden. Daardoor ga je minder eten en zal je gaan afvallen. Hieronder lees je nog meer voorbeelden van problemen waarbij hypnotherapie kan helpen.

De verschillende toepassingen van hypnotherapie bij Hypnose Praktijk

Je kunt een beroep doen op hypnotherapie voor verschillende problemen. Denk bijvoorbeeld aan problemen als: 

 • Impotentie
 • Vliegangst
 • Verslaving
 • Nagelbijten
 • Overgewicht
 • Roken

Op de site vind je een veel uitgebreider overzicht met nog veel meer problemen waarbij hypnotherapie kan helpen. Surf dus ook vooral eens naar hypnosepraktijk.net als je meer wilt weten over de vele toepassingen van deze therapievorm.

Neem contact op en maak een afspraak

Als je graag gebruik wilt maken van de diensten van deze praktijk, dan kun je uiteraard meteen een afspraak maken. 

Categorieën
Mens en gezondheid

Wilt u met Herbalife nutrition beginnen?

Voor mij is het heel belangrijk dat ik goed eet omdat ik namelijk snel ziek kan worden. Het is daarom belangrijk dat ik zorg dat ik de juiste stoffen tot mij neem omdat ik heel snel tekorten kan oplopen en daar word ik echt niet blij van. Ik ben daarom gaan kijken naar mogelijkheden om aan de hand van weinig inspanning, toch heel veel goede stoffen binnen te krijgen en op die manier heb ik gezien dat ik een keer moest kijken of Herbalife nutrition iets voor mij zou zijn. Ik heb namelijk meerdere mensen in mijn omgeving die ook erg van de gezonde voeding zijn en ik kreeg van hen te horen dat zij allemaal aan de Herbalife nutrition zaten. Daar wilde ik daarom graag meer van weten en ik ben toen gaan kijken naar mogelijkheden om te zorgen dat ik meer over Herbalife nutrition te weten zou kunnen komen. Ik heb toen gezien dat ik het beste online kon gaan zoeken naar informatie over dit product. Ik heb toen gekeken waar ik het beste kon gaan zoeken naar mogelijkheden en ik heb gezien dat ik het beste naar de site van Nutrivida.be kon gaan. Deze mensen hebben heel veel mogelijkheden te bieden voor mensen die graag gezond willen leven en ik heb deze site daarom ook met veel genoegen doorgenomen. Ik kan u aanraden om deze pagina ook een keer door te nemen omdat u zult zien dat deze mensen u heel goed producten kunnen leveren. Ik ben daarom ook blij dat ik hier ben gaan kijken want ik denk niet dat ik elders betere zaken had kunnen doen. De mensen van dit bedrijf hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat ik voor een goede prijs met Herbalife nutrition kon beginnen en ik kan u daarom aanraden om ook een keer te kijken wat deze mensen voor u kunnen doen. Ik heb hier gelijk een bestelling geplaatst want ik was er vrijwel meteen zeker van dat ik veel baat zou kunnen hebben bij Herbalife nutrition.

Voor mij is Herbalife nutrition heel erg fijn

Ik ben blij dat ik ben gaan kijken naar mogelijkheden om meer over Herbalife nutrition te weten te komen want ik gebruik nu al een tijdje Herbalife nutrition en dat bevalt mij heel erg goed. Het is namelijk zo dat wanneer je met Herbalife nutrition werkt, je er zeker van kunt zijn dat je alle stoffen binnenkrijgt die belangrijk zijn voor een mens. Sinds ik dit middel gebruik, voel ik mij daarom ook heel veel beter en ik ben daarom ook niet van plan om op korte termijn te stoppen met Herbalife nutrition.

Wilt u dit product ook bestellen?

Mocht u dit product ook willen bestellen, dan kunt u een keer:

 • Naar de site Nutrivida.be surfen
 • Bekijken wat u op deze site aan informatie kunt vinden
 • Een bestelling doorgeven zodat u ook snel gezond kunt gaan eten

Ik hoop dat u hier kunt vinden wat u nodig heeft om de stoffen binnen te krijgen die u nodig heeft.

Categorieën
Mens en gezondheid

Je aantrekkelijker voelen als vrouw, hoe doe je dat?

Zou je jezelf graag wat aantrekkelijker willen voelen? Daar heb je niet per se een sexy outfit voor nodig. Een sexy bh van Christine Le Duc kan natuurlijk ook wonderen doen, maar gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Onderstaande tips helpen je een eindje op weg. Zo heb je binnen een mum van tijd meer zelfvertrouwen en zul je lekkerder in je vel zitten.

Ga naar de sportschool

Sporten is niet alleen maar een manier om gewicht te verliezen of spieren op te bouwen. Je zult zien dat je je er automatisch ook fijner door voelt. Doordat er allerlei stofjes vrijkomen bij het sporten krijg je een gelukkig gevoel. Bewegen is daarbij ook nog eens erg goed voor je zelfvertrouwen. Tijd om jezelf in het zweet te werken dus!

Help en complimenteer anderen

Door anderen te helpen zul je je automatisch goed voelen. Het kan hierbij ook om iets kleins gaan, bijvoorbeeld het geven van een compliment. Bovendien vinden andere mensen jou ook aantrekkelijker wanneer je ze complimenteert, is gebleken uit onderzoek. Daardoor wordt het direct al wat makkelijker om jezelf ook aantrekkelijk te gaan vinden.

Lach vaker

Lachen is erg goed voor je. Het is zelfs zo dat een lach, ook als deze niet gemeend is, je humeur kan verbeteren. Probeer dus zoveel mogelijk te lachen, om je beter in je vel te voelen. Ook is het zo dat anderen je leuker vinden als je regelmatig lacht. Je komt dan toegankelijker over.

Ga voor rode outfits

Uiteraard is het ook belangrijk dat je je goed voelt in wat je draagt. Door rood te dragen word je automatisch aantrekkelijker voor mannen, waardoor je je beter zult voelen over jezelf en je op die manier meer zelfvertrouwen opbouwt. Pak die mooie rode jurk dus maar vast uit de kast! 

Categorieën
Mens en gezondheid

Wilt u aan uw Herbalife ervaringen gaan werken?

Toen ik onlangs weer eens bij de huisarts kwam, kreeg ik te horen dat het niet verkeerd zou zijn wanneer ik zou zorgen dat ik wat meer gewicht aan zou komen. Ik ben namelijk iemand die heel slank gebouwd is en dat neigt soms bijna naar het ondervoede. Ik ben daarom gaan kijken naar mogelijkheden om te zorgen dat ik ergens goede bijvoeding kon vinden. Ik wist namelijk dat er allerlei mogelijkheden waren om te zorgen dat je wat gewicht aan zou komen. Ik ben toen gaan kijken en ik heb gezien dat Herbalife populair was onder mensen die gezonde voeding wilden vinden. Ik heb toen eens even gekeken naar de Herbalife ervaringen die ik kon vinden want ik dacht dat wanneer ik goede Herbalife ervaringen kon vinden, ik daar waarschijnlijk veel aan zou kunnen hebben. Ik ben daarom gaan kijken waar ik moest zijn wanneer ik goede Herbalife ervaringen wilde vinden en ik heb toen gemerkt dat ik het beste een keer naar de mogelijkheden op het internet kon gaan kijken. Je kunt namelijk wel her en der mensen vragen wat hun Herbalife ervaringen zijn, maar negen van de tien keer loopt dit op niets uit omdat niet iedereen dit middel gebruikt. Ik ben daarom gaan zoeken op ‘Herbalife ervaringen’ via Google en ik heb toen gezien dat ik het beste een keer naar de site van nutrivida.be kon gaan. Deze site is ideaal voor mensen die meer over Herbalife ervaringen willen lezen en het fijne is ook nog eens dat je via deze site het product gelijk kunt bestellen. Dat was voor mij ideaal om te zien en ik ben daarom blij dat ik op deze site ben gaan kijken toen ik op zoek was naar goede Herbalife ervaringen. Mocht u daarom ook graag meer over de Herbalife ervaringen van andere mensen willen lezen, dan kunt u altijd een keer naar deze site surfen. U zult zien dat wanneer u hier gaat kijken, u in een mum van tijd kunt zien of u dit middel ook een keer zou willen gebruiken of niet.

Ik ben hier de Herbalife ervaringen gaan lezen

Ik ben blij dat ik op deze nuttige site terecht ben gekomen want ik heb gemerkt dat wanneer je hier gaat zoeken naar Herbalife ervaringen je een heel duidelijk beeld van dit product kunt krijgen. De mensen die deze site hebben gemaakt, lichten je heel goed voor over dit middel en ik wilde het product daarom graag een keer kopen. Mocht u dus ook zelf Herbalife ervaringen willen opdoen, dan kunt u ook een keer naar nutrivida.be surfen om te kijken wat u hier kunt vinden.

Wilt u ook een bestelling plaatsen?

Mocht u ook graag een bestelling willen plaatsen, dan kunt u:

 • Even naar de site nutrivida.be surfen
 • Bekijken wat u hier aan mogelijkheden kunt vinden
 • Een keer een bestelling plaatsen via deze pagina

Ik hoop dat u via deze site ook de juiste producten kunt vinden. Ik gebruik dit middel nu al een tijdje en het doet mij heel erg goed.

Categorieën
Zorg

CBD capsules: wat zijn het en wanneer gebruik je ze?

CBD capsules staan bekend als supplementen, oftewel als aanvulling op je reguliere voeding. Ze zijn gemaakt van CBD, een stofje dat van cannabisplanten afkomstig is. Je gebruikt CBD capsules wanneer je een bepaald fysiek ongemak ermee wilt bestrijden, maar je per se niet de psychoactieve effecten van cannabis erbij wilt hebben. Want inderdaad, CBD mag dan wel van cannabisplanten af komen, dat wil dus nog niet zeggen dat je er high van wordt. Die kwaliteit is namelijk voorbehouden aan het stofje THC. In de volgende alinea’s lees je meer over de voor- en nadelen van CBD en bovendien leer je bij welke klachten het interessant is CBD supplementen in te zetten.

CBD capsules

Meer over de voors en tegens van CBD

Wat hoe dan ook gunstig is aan CBD is dat het een natuurlijk product is. En zoals je wellicht weet geldt bij natuurlijke middeltjes het principe ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Bijwerkingen komen namelijk niet voor. Daartegenover staat dat bij dit soort natuurlijke bestrijders de effecten vaak wat langer op zich laten wachten dan bij medicijnen. Wel is CBD in te zetten bij de bestrijding van een breed scala aan klachten, waar er hieronder een aantal van wordt benoemd. 

Inzetbaar bij deze ongemakken

De ongemakken die je met CBD capsules kunt trachten te bestrijden zijn heel divers. Zo betreft het onder meer geestelijke klachten zoals angstgevoelens, stress, slapeloosheid en deprimerende gevoelens. Ja, van CBD wordt door sommige mensen zelfs vermoed dat het Alzheimer kan vertragen, uitstellen of verlichten. Verder worden CBD supplementen in verband gebracht met het verlichten van de meest uiteenlopende pijnklachten aan de maag, darmen, rug en zenuwen. Hoofdpijn, migraine, reuma, diabetes, Parkinson en artrose worden er mogelijk ook al door verzacht.

Categorieën
Zorg

Corona: waar moet je op letten?

Er is alweer bijna een jaar voorbij. Sinds februari beheerst het Coronavirus het openbare leven en zijn de meeste werknemers vanuit huis aan het werk. Met de focus op vaccinaties en de ingrijpende maatregelen vanuit het kabinet, raakt de ziekte zelf naar de achtergrond. Want wat waren nu ook alweer de symptomen? In deze blog laten wij de specialisten van How Are You Diagnostics aan het woord. Zij vertellen je meer over de klachten, die vaak met Covid-19 gepaard gaan.

Koorts

Het meest bekende symptoom van Corona is koorts. Niet voor niets werden mensen lange tijd op hun lichaamstemperatuur gecontroleerd. Koorts behelst echter vaak meer dan alleen een simpele verhoging. Vaak is het lichaam gloeiend heet, terwijl de patiënt zelf aangeeft het erg koud te hebben. Ook eten komt er vaak maar moeilijk in. Al bij een verhoging raden wij je aan om in zelfisolatie te gaan. Als symptoom van Covid-19 voorkom je hiermee dat je anderen per ongeluk besmet.

Droge hoest

Iedereen heeft er wel eens last van: een kuchje. Omdat er iets in de keel kriebels of omdat je kou hebt gevat. Bij een droge hoest is het – met het oog op de Corona-pandemie – raadzaam om maatregelen te treffen. Wanneer het hoesten niets losmaakt en de pijn in de keel alleen maar verergert, kun je met het virus besmet zijn. Blijf dan zoveel mogelijk thuis. De druppels, die bij het hoesten vrijkomen, bevatten dan vaak virusdeeltjes. Die worden makkelijk in de lucht verspreid.

Vermoeidheid

Moe. Iedereen is het wel eens. Wanneer dit echter vaak voorkomt of opeens in ernstigheid toeneemt, kan er een onderliggende oorzaak zijn. In sommige gevallen zal de veroorzaker het Coronavirus zijn. Wees daarom in dit soort gevallen waakzaam: ervaar je ook andere klachten, die met het virus te rijmen zijn?

Minder vaak voorkomende symptomen

Het Coronavirus is een complex organisme. Het scala aan klachten, dat het teweeg kan brengen is dan ook breed. De meest voorkomende symptomen zijn hierboven al genoemd. Het virus kan in sommige gevallen ook zorgen voor:

 • keelpijn;
 • hoofdpijn;
 • bindvliesontsteking;
 • aangetaste smaak- of reukproblemen;
 • verkleuring van vingers en/of tenen;
 • pijn in het lichaam;
 • huiduitslag;
 • diarree.