Categorieën
Zorg

Corona: waar moet je op letten?

Er is alweer bijna een jaar voorbij. Sinds februari beheerst het Coronavirus het openbare leven en zijn de meeste werknemers vanuit huis aan het werk. Met de focus op vaccinaties en de ingrijpende maatregelen vanuit het kabinet, raakt de ziekte zelf naar de achtergrond. Want wat waren nu ook alweer de symptomen? In deze blog laten wij de specialisten van How Are You Diagnostics aan het woord. Zij vertellen je meer over de klachten, die vaak met Covid-19 gepaard gaan.

Koorts

Het meest bekende symptoom van Corona is koorts. Niet voor niets werden mensen lange tijd op hun lichaamstemperatuur gecontroleerd. Koorts behelst echter vaak meer dan alleen een simpele verhoging. Vaak is het lichaam gloeiend heet, terwijl de patiënt zelf aangeeft het erg koud te hebben. Ook eten komt er vaak maar moeilijk in. Al bij een verhoging raden wij je aan om in zelfisolatie te gaan. Als symptoom van Covid-19 voorkom je hiermee dat je anderen per ongeluk besmet.

Droge hoest

Iedereen heeft er wel eens last van: een kuchje. Omdat er iets in de keel kriebels of omdat je kou hebt gevat. Bij een droge hoest is het – met het oog op de Corona-pandemie – raadzaam om maatregelen te treffen. Wanneer het hoesten niets losmaakt en de pijn in de keel alleen maar verergert, kun je met het virus besmet zijn. Blijf dan zoveel mogelijk thuis. De druppels, die bij het hoesten vrijkomen, bevatten dan vaak virusdeeltjes. Die worden makkelijk in de lucht verspreid.

Vermoeidheid

Moe. Iedereen is het wel eens. Wanneer dit echter vaak voorkomt of opeens in ernstigheid toeneemt, kan er een onderliggende oorzaak zijn. In sommige gevallen zal de veroorzaker het Coronavirus zijn. Wees daarom in dit soort gevallen waakzaam: ervaar je ook andere klachten, die met het virus te rijmen zijn?

Minder vaak voorkomende symptomen

Het Coronavirus is een complex organisme. Het scala aan klachten, dat het teweeg kan brengen is dan ook breed. De meest voorkomende symptomen zijn hierboven al genoemd. Het virus kan in sommige gevallen ook zorgen voor:

  • keelpijn;
  • hoofdpijn;
  • bindvliesontsteking;
  • aangetaste smaak- of reukproblemen;
  • verkleuring van vingers en/of tenen;
  • pijn in het lichaam;
  • huiduitslag;
  • diarree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *