Dit zijn de drie redenen waarom je gouden munten moet kopen

Goud is een geweldige mogelijkheid om op een andere manier te beleggen. Goud beleggen kan op verschillende manieren. Hierbij kun je denken aan goudbaren kopen, maar ook aan gouden munten kopen. Wat zijn dingen die je echt moet weten over goud, en waarom je misschien beter in gouden munten dan in goudbaren kan investeren?

Goud boven zilver

Misschien twijfel je eerst nog of je überhaupt wel moet investeren in goud, of toch beter voor zilver kunt gaan. Zilverbaren dienen altijd gekocht te worden tegen het Btw-tarief. Voor investeerders is dit niet aantrekkelijk, omdat er dus eerst nog een extra bedrag aan belasting betaald dient te worden over het zilver. Zilveren munten zijn daarentegen een stuk goedkoper en bieden een makkelijkere instap voor mensen die net willen beginnen met beleggen. Echter dien je er wel op te letten dat ook bij zilveren munten 21 procent btw dient af te staan over je winst. Met al deze zaken hoef je geen rekening te houden als je goud koopt. Zowel gouden munten kopen als goudbaren kopen zijn vrijgesteld van btw.

Flexibiliteit

Een andere reden om gouden munten te verkiezen boven goudbaren, is de flexibiliteit. De meeste munten bestaan uit 31,1 gram goud. Dit staat gelijk aan 1 Troy Ounce, waardoor het altijd makkelijk te bepalen is hoeveel de munt waard is aan de hand van de koers. Wat tevens een leuke bijkomstigheid is van gouden munten kopen, is dat de sommige munten na enkele jaren meer waard worden omdat zij slechts in beperkte oplage zijn gedrukt. Deze munten zijn extra interessant voor de verzamelaars en stijgen zo steeds in prijs. Het kopen van de munten kan dus soms wel duurder zijn dan goudbaren kopen, maar zij kunnen door de jaren heen dan ook wel weer meer waard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *