Hoe kun je je tanden zo schoon mogelijk houden?

Ben je op zoek naar een tandarts in Almere, kijk dan naar een mondhygiënist in Almere. Schone tanden doen een hele hoop voor je uitstraling. Wil je er verzorgd uitzien, dan moeten je tanden een aantal keren per dag poetsen. Om je tanden nog witter te maken kun je ook kiezen voor oplossingen zoals het laten bleken van je tanden, maar goede verzorging begint toch wel met het goed poetsen van je tanden. Bij het poetsen van je tanden moet je er rekening mee houden dat je op de juiste manier poetst, dat je de juiste producten gebruikt en dat je alles goed meeneemt. 

Twee keer per dag poetsen

Bij het poetsen van je tanden moet je ervoor zorgen dat je je tanden twee keer per dag, voor minimaal twee minuten lang poetst. Veel mensen poetsen niet genoeg, niet lang genoeg of niet vaak genoeg. Twee minuten poetsen geeft je de tijd om alle tanden en kiezen zorgvuldig bij langs te gaan. Ook zal het fluoride in de tandpasta beter zijn werk kunnen doen, omdat fluoride na twee minuten zijn werk begint te doen. 

Poets ook je tong

Wat veel mensen ook vergeten, is om hun tong mee te poetsen. Net als op de tanden blijven ook op de tong allerlei bacteriën zitten en door de tong met de tandenborstel te scrubben kun je ook deze bacteriën verwijderen. De bacteriën die op de tong achterblijven zijn vaak ook de oorzaak voor een slechte adem, dus het is zeker verstandig om de tong ook te reinigen. Naast een tandenborstel kun je ook een tongreiniger gebruiken om je tong schoon te maken tijdens het poetsen. 

Gebruik een elektrische tandenborstel

Een elektrische tandenborstel is effectiever dan een handtandenborstel. Dit komt omdat er met een elektrische tandenborstel meer tandplak verwijderd wordt dan met een gewone tandenborstel. Ook het poetsen zelf is bepalend voor de effectiviteit van de tandenborstel. Naast het gebruik van een elektrische tandenborstel is het ook aan te raden om tandpasta met fluoride te gebruiken, omdat dit type tandpasta je tanden minder gevoelig maakt voor zuuraanvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *