Zorg voor uzelf, isoleer uw huis

Deze winter wordt een koude. Dat kunnen we nu wel met enige zekerheid zeggen. Het kwik heeft al meerdere dagen onder nul gezeten en de kans is groot dat het alleen maar kouder wordt. Lekker! Tenminste, als ge goede isolatie heeft in huis. Wilt ge uzelf verzekeren van een warme woning deze feestdagen? Wacht dan niet langer en lees in dit blog hoe ge dat voor mekaar kunt krijgen!

Waarom is goede isolatie belangrijk voor mijn gezondheid?

Dit heeft een aantal verschillende redenen. Eén hiervan is bijvoorbeeld dat ge sneller kou kunt vatten wanneer ge constant op een koude vloer loopt. Om te voorkomen dat ge in deze al te gekke tijden van corona op bed ligt met een griepje kunt ge maar beter het zekere voor het onzekere nemen en kiezen voor goede vloerisolatie.

Behalve uw fysieke gezondheid is het hebben van goede isolatie ook goed voor uw mentale gezondheid, op de langere termijn. Op gegeven moment zult ge merken dat de jaarrekening een stuk goedkoper uitvalt dan het jaar ervoor. Hier heeft goede isolatie aan bijgedragen! Door de betere isolatie houdt uw huis meer warmte vast en hoeft u het gehele jaar minder te stoken – wat ook bijdraagt aan een beter en groener milieu. Nu hoeft u zich daar ook minder zorgen over te maken, want uw woning is waarschijnlijk al een stuk groener dan u denkt. Zo krijgt u meer rust in uw hoofd en draagt goede isolatie ook bij aan uw mentale gezondheid.

Welke manier van isoleren past bij mijn woning?

Er zijn verschillende manieren waarop ge uw eigen woning kunt isoleren. Er staat er hier boven al één kort toegelicht: vloerisolatie. Behalve isolatie voor de vloer is er ook nog muurisolatie.

Muurisolatie kan op twee verschillende manieren worden gerealiseerd: de eerste is door de spouw in uw muur te vullen met isolatieschuim, de tweede is het aanbrengen van een flinterdun laagje isolatiefolie wat eigenlijk hetzelfde werk doet, maar dan nét even beter. En dit zonder al te veel ruimte aan de binnenkant van uw woning in beslag te nemen.

Als ge niet geïnteresseerd bent in het isoleren van uw muren of vloeren, maar wel wat wil doen aan de isolatie van uw huis, dan kunt ge waarschijnlijk het beste radiatorfolie kopen. Deze folie plakt ge makkelijk en snel op de achterzijde van de radiator. Vervolgens kunt ge al gauw genieten van een warmer huis omdat er minder warme lucht verloren gaat door de muur naar buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *