Top 3 tips voor het plannen van een verbouwing

Het eigen huis verbouwen is een grote klus. Vaak is het een grote stap om te ondernemen. Misschien heb je het er al jaren lang over. Maar het kan nog enkele jaren om de knoop daadwerkelijk door te hakken en op actie over te gaan.

En dan begint de ellende pas. Want een verbouwing inplannen is veel werk. Leer daarom van de ervaring van anderen. In deze blog geef ik je 5 tips hoe je een verbouwing het beste kan inplannen.

Doe onderzoek

Deze tip is misschien niet zo relevant als je je eigen woning gaat verbouwen, of als je weet dat de structuur in orde is en je je alleen op een interne verbouwing voorbereidt. Maar als je onroerend goed koopt – vooral als het oud is, laten we zeggen meer dan 50 jaar – is het een goed idee om een ​​bouwtechnische analyse uit te voeren nadat je bod is geaccepteerd. Maak een checklist voor elke kamer van het pand en de buitenkant. Dit klinkt misschien als een ontmoedigende taak, maar het stelt je  in staat om heel specifiek te zijn, wat handig zal zijn als het gaat om het combineren van planning en budget.

Werk van buiten naar binnen. 

Als je eigendom aan de buitenkant moet worden aangepakt, overweeg dan om dit eerst te doen, want er is een algemene vuistregel dat het het beste is om van buiten naar binnen te werken als het gaat om verbouwen. Er wordt ook gezegd dat het het beste is om van boven naar beneden te werken, vooral als je te maken hebt met vocht, dus pak eventuele problemen met het dak eerst aan. Dus hoewel het saaie dingen zijn, zijn dingen als het dak, schoorstenen, buitenpleisterwerk, ramen, eventuele problemen met luchtstenen of drainage belangrijke dingen die je eerst moet doen, voordat je aan de binnenkant begint. 

De juiste mensen vinden. 

Ook als je het meeste werk zelf wilt doen, is de kans groot dat er nog een paar onderdelen van je project zijn waar je de professionals moet inschakelen. Dit was een van de moeilijkste onderdelen van onze eerste verbouwing, omdat niemand in onze familie of vrienden een verbouwing had uitgevoerd op de schaal die we op dat moment wilden en dus waren er maar weinig aanbevelingen. Want een persoonlijke doorverwijzing blijft de beste manier om vaklui  te vinden die je kan vertrouwen. Review-sites zoals Google Reviews zijn de op één na beste manier om goede lui te vinden. Het enige dat je kunt doen, is ze ontmoeten en zoveel mogelijk offertes voor je werk krijgen. Zo kun je ze goed vergelijken en zien welke het beste voelt. Ga op zoek naar een partij met ervaring. Eentje die aan alle facetten van een verbouwing, de zorgen uit handen neemt en de boel uiteindelijk ook netjes achterlaat door een rolcontainer huren. Goede mensen zijn maanden van tevoren volgeboekt, dus plan vooruit – het is een goed teken dat ze volgeboekt en druk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *