Verruim of beperk je geest met hypnose

Als we de geest even zo ruim mogelijk opvatten als een combinatie van ons bewustzijn, de hersenen, onze gedachten en dat wat ons aanspoort om te handelen, dan is al vrij snel duidelijk dat de geest vrij belangrijk is een mensenleven. De hersenen, het fysieke aspect waar de geest uit voortkomt, zijn dan ook het epicentrum van al het menselijke gedrag. Maar ook neuroses, pijn, emoties, ingewikkelde gedachten en de aansturing van het lichaam komt allemaal voort uit de hersenen. Het hart is bijvoorbeeld ook cruciaal, maar kun je in principe relatief makkelijk vervangen. Het is uiteindelijk niets anders dan een pomp. De complexiteit van de hersenen met de vele miljarden neuronen die constant aan het vuren zijn, is dan ook met niets te vergelijken. Als we dusdanig intelligent zouden zijn om onze eigen hersenen te begrijpen, dan zou dat duiden op juist nog complexere hersenen. Maar de geest is vatbaarder en is als zodanig iets waar je als mens makkelijker grip op krijgt. Dat wil niet zeggen dat het fenomeen van de geest of het bewustzijn te verklaren is. Hoe er zoiets als bewustzijn kan ontstaan is een compleet mysterie. Het probleem is dat je iets hebt wat in principe onstoffelijk is, moet zien terug te brengen naar iets wat juist volledig stoffelijk is. Toch kunnen we als een soort werkdefinitie wel heel veel met de geest. Je hoeft niet precies te weten wat er op neuronaal gebied gebeurt in de hersenen als je iemand wilt helpen die bijvoorbeeld verslaafd is. Via hypnose kun je de geest als het ware verruimen of juist inperken. Iemand die verslaafd is, heeft buiten zijn wil om de drang om bijvoorbeeld te drinken. De geest doet iets wat het niet moet doen. Dat kun je via hypnose oplossen door de onnodige connectie tussen drang en drank weg te nemen. Je mag best een drang hebben, zolang die functioneel. Een gezonde trek naar eten wordt een drang op het moment dat je te lang niet eet. Dat is goed, want als je niet eet ga je dood. Dus een drang naar eten is heel goed voor het overleven van het organisme. Een drang naar drank daarentegen, helpt het organisme eerder de vernieling in. Hypnose kan die drang wegnemen. Je geest krimpt in die zin, want je hebt dan een drang minder. Als je een probleem hebt en je wilt kijken of dat via hypnose is op te lossen, dan kun je terecht op de website van hypnosepraktijk.net

Profiteer van de genezende werking van hypnose

Hypnose kan ervoor zorgen dat je je beter voelt wanneer je bijvoorbeeld last hebt van zaken als: 

  • Depressies
  • Angsten
  • Verslavingen
  • Neuroses 

Als we er vanuit gaan dat alles in principe voortkomt uit de hersenen of gelinkt is aan de hersenen (pijn in je voet voel je door de pijncentra in je brein), dan is het niet zo gek om te bedenken dat heel veel problemen op te lossen zijn door hypnose.

Neem contact op via hypnosepraktijk.net

Als je meer wilt weten over hypnose, dan kun je altijd een kijkje nemen op de site of gewoon even contact opnemen met Hypnose Praktijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *