Wat kun je zelf doen tegen amandelstenen?

slechte adem hond

Als je wel eens last hebt van een slechte adem kan de oorzaak daarvan in je mond en zeker bij je tong liggen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Een slechte adem wordt altijd veroorzaakt door slechte bacteriën maar deze kunnen ook in neus of keel aanwezig zijn. Niet de plek waar je direct aan zult denken als je mondproblemen hebt maar het kan dus wel.  

Laat de schadelijke bacteriën niet hun gang gaan 

Als zich op de amandelen viezigheid afzet, bijvoorbeeld door restjes van eten of drinken, dan loop je grote kans dat dit hoopjes worden die het liefst zo diep mogelijk in de amandelen vastplakken. Het zal je daarbij zeker niet verbazen dat bacteriën daar een prettige leefomgeving gaan vinden. Als het om slechte bacteriën gaat dan kunnen deze ook voor een slechte adem zorgen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. De amandelstenen inclusief bacteriën kun je zelf goed tegengaan, op verschillende manieren.  

Spoelen voor een frisse smaak en om bacteriën tegen te gaan 

Een manier om de bacteriën te bestrijden is door het gebruik van mondwater. Als je je mond en keel er goed mee spoelt en dit regelmatig doet zorg je ervoor dat de groei van bacteriën geremd wordt. Kies je voor TonsilFresh mondwater dan pak je de schadelijke bacteriën aan met behulp van actieve zuurstof die in het mondwater aanwezig is. Bacteriën gedijen het beste in een zuurstofarme omgeving dus hoe vochtiger je deze maakt en hoe meer zuurstof er aan te pas komt, hoe minder snel zij zullen groeien. Door het mondwater te gebruiken bestrijd je de kwelgeesten bij de bron en kun je mogelijke problemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen. Het mondwater heeft een pepermuntsmaak waardoor je mond direct fris aanvoelt na het spoelen.  

Haal zelfs de meest diep gelegen amandelstenen weg 

Om amandelstenen effectief en op een veilige manier te verwijderen heb je diverse soorten hulpmiddelen. Je kunt proberen dit te doen met een wattenstaafje maar daarbij raak je waarschijnlijk niet tot aan de meest diepe stones zodat je niet alles weghaalt en het probleem niet volledig opgelost wordt. Kies je echter voor het Tonsil Fresh Cupping Glass dan geraak je daarmee ook tot aan de meest diep verscholen amandelstenen en slechte bacteriën die erop huizen. Deze bacteriën zorgen juist voor de slechte adem en als je ze op de juiste manier aanpakt verdwijnt deze snel en wordt je mond weer helemaal fris, gezond en in balans.  

Rem de groei van bacteriën met neusdruppels 

Indien je last hebt van amandelstenen dan zitten deze doorgaans op de keelamandelen. Het ligt dan misschien niet meteen voor de hand om deze aan te pakken met behulp van neusdruppels maar deze kunnen wel degelijk helpen. De Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops zorgen ervoor dat de groei van bacteriën die op de amandelen worden afgezet geremd wordt en kunnen zelfs ingezet worden om de vorming van amandelstenen te voorkomen. De druppels zijn niet verslavend en kunnen veilig gebruik worden, zelfs zo vaak als nodig is. De neusdruppels beperken daarnaast de vorming van extra neusslijm zodat je speeksel weer zijn natuurlijke werking kan doen en je je mond schoon en vrij van bacteriën houdt. En weg is je slechte adem op die manier.  

Amandelstenen bij je huisdier

Het kan natuurlijk voorkomen dat de amandelstenen niet in jouw eigen keel zitten, maar in de keel van jouw huisdier. Dit merk je al snel als bijvoorbeeld een slechte adem hond opspeelt. Het is belangrijk om het beest zo snel mogelijk te behandelen. Hoe eerder de ziekte uit de mond van het beestje verwijderd is, hoe sneller het beest er weer bovenop is! Dit geldt overigens voor alle ziekten bij jouw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan het verhelpen van tandsteen hond of tandplak hond! 

Verwijder de amandelstenen in één handbeweging 

Het zal duidelijk zijn dat bacteriën zich graag vestigen op plekken waar zich vuil heeft opgehoopt. Als je last hebt van amandelstenen dan zijn dit niets meer dan kleine stinkende hoopjes op de keelamandelen waar anaerobe bacteriën het natuurlijk prima naar hun zin hebben. Omdat de bacteriën voor diverse mondklachten waaronder een slechte adem kunnen zorgen is het zaak dat je deze zo snel en efficiënt mogelijk aanpakt. Doe je dit met behulp van de Tonsil Fresh Loop Extractor dan wip je in één handbeweging de tonsil stones eruit. Dit komt doordat er een lusje aan het uiteinde van het instrument zit waarmee je de steentjes in één keer te pakken hebt. En hoe minder amandelstenen, hoe minder bacteriën die een slechte adem tot gevolg kunnen hebben.

Schaf een complete kit aan 

Als je last hebt van amandelstenen kan dit een slechte adem tot gevolg hebben maar met wat pech heb je ook sneller last van keelontsteking of wordt slikken lastiger. Dit kun je dus allemaal voorkomen als je de amandelstenen weghaalt en de bacteriën dermate goed bestrijdt dat ze niet meer terugkomen. Als je de tonsil stones zelf wilt weghalen kun je daar ook meteen een complete kit voor in huis halen zodat je alles wat je nodig hebt, aanschaft.  

Wat zit er allemaal in de set? 

De set bevat een amandelstenen verwijderaar met een lampje aan het uiteinde zodat je beter ziet waar je dient te zijn. Het instrument werkt op batterijen die erbij inbegrepen zijn. Daarnaast bevat de kit opzetstukjes in diverse lengtes. Hier kun je tevens beschermende soft cupjes opzetten om irritatie te voorkomen. Spoelen doe je met de bijgeleverde spuit en als bonus zit er een roestvrijstalen extractor in waarmee je de amandelstenen nog beter uit de crypten kunt drukken. Na gebruik kun je alles nadat het schoongemaakt is in de bewaardoos opbergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *