Welke onderbroek zit het best voor mannen?

Hoewel je ondergoed (meestal) niet het eerste is wat mensen van je zien als je op straat loopt, is het wel een cruciaal onderdeel van de kleding die je aan het begin van de dag aantrekt. Ondergoed kan je dag maken of breken. Want zeg nu zelf: er zijn weinig dingen vervelender dan wanneer je onderbroek verkeerd zit. Dit moet je dus te allen tijde voorkomen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het ondergoed kiest dat het best om jouw billetjes past? Alles valt of staat met de stof die jij het lekkerst vindt zitten. We bespreken hier welk ondergoed mannen het liefst dragen!

Zijden ondergoed

De meest voorkomende stof voor onderbroeken is zijden. Het is dan ook de meest populaire stof voor mannen ondergoed. Dat komt waarschijnlijk omdat zijden zich dusdanig om je edele delen sluit dat het comfortabel zit en blijft ademen. Cruciaal hierbij is wel dat je de juiste maat onderbroek neemt. Een te strakke katoenen onderbroek zorgt vroeg of laat voor irritatie rond de schaamstreek. Te ruim ondergoed ademt op zijn beurt weer slecht, wat tot gevolg kan hebben dat zweet of ander vocht te lang in je onderbroek blijft.

Nylon onderbroek

Een nylon onderbroek is vergelijkbaar met katoen, met dat verschil dat het iets dikker is. Dat zorgt weer voor extra comfort, mits je de juiste pasvorm hebt. Ben je een fanatieke sporter? Dan raden we je deze stof onderbroek met klem aan. Door de ideale pasvorm kruipt deze onderbroek niet op onverwachte plekken. Daarnaast is deze stof vochtafstotend, wat zweet buiten de edele delen houdt.

Katoenen onderbroek

Van katoenen onderbroeken moet je echt houden. Katoen zit namelijk lekker los. De een vindt het heerlijk, de ander weet zich geen raad met de vrijheid in zijn broek. Mannen die graag in boxershirt slapen lopen vaak weg met katoenen onderbroeken. Het vrije gevoel is eigenlijk het lekkerst wanneer je er geen broek over aan hoeft te trekken. Overdag raden we aan om niet al te strakke broeken aan te doen wanneer je voor een katoenen onderbroek gaat.

Katoen absorbeert vocht goed. Daarom adviseren we je om de katoenen broek tijdens het sporten thuis te laten. De dikte van de onderbroek kan er namelijk voor zorgen dat vocht te lang blijft hangen wanneer je erg hebt gezweet. Daarnaast kruipt een katoenen onderbroek wat makkelijk op plekken waar je het niet wilt hebben en schuurt het langs je been. In elke andere situatie is de nylon onderbroek ideaal vanwege zijn comfort en pasvorm.